Sajtóközlemény

Uniós támogatásból komplex eszközbeszerzést magában foglaló beruházást valósít meg a Pannónia Kábeltechnika Gyártó Kft szekszárdi üzemében.

A Pannónia Kábeltechnika Gyártó Kft. 75.000.000 Forint uniós támogatást nyert a „Járműipari kapacitásbővítő beruházás a Pannónia Kábeltechnika Kft szekszárdi üzemében” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás összköltsége 252.205.406 Forint, melyhez kapcsolódik kisebb munkahelyteremtés is.

A Pannónia Kábeltechnika Kft a német PRETTL Kabeltechnik GmbH vállalat egyik magyarországi gyártóbázisa, aki jármű elektronikai területeken kínál megoldásokat az európai piacon a csatlakozások széles skálája számára. Társaságunk az európai első szintű járműipari beszállítók -Bosch, Continental- beszállítója a személyautókhoz és a teherautókhoz készített szenzorkábelek  gyártása területén. A magas minőségi igények szerint történő felhasználásra előkészített komplex kábelrendszerek gyártásában szerzett tapasztalatunkra támaszkodva, komplex, integrált ABS kábelt, szenzorokat, stb. gyártunk. Az autóipar sajátos beszállítói felépítése miatt, cégünk közvetlenül a vezető beszállítók -BOSCH, Valeo, Continental, stb.- beszállítója.

A Pannónia Kábeltechnika Kft saját autóipari szegmensében növekvő szerepet tölt be, így élen jár a gyártási folyamatok fejlesztésében és a csatlakozó rendszerek tervezésében. Versenyelőnyünk kulcsa a hatékonyság melletti elkötelezettség, a termék-központúság és dolgozóink elhivatottsága.

Az elmúlt évek fejlesztési eredményeként vezető beszállítóvá váltunk innovatív technológiánk által, elsősorban az ABS kábel, ajtó és ülésállító rendszerek, szenzor csatlakozások értékesítésével, amelyeket magas színvonalú szekszárdi üzemünkben állítunk elő kiváló felkészültségű dolgozóink közreműködésével.

A Pannónia Kábeltechnika Kft, amely a Szekszárdon az ipari park mellett helyezkedik el a gyártástechnológia szempontjából több önálló egységben tevékenykedik. Ezek a következők: műanyag fröccsöntés, krimpelés, hegesztés, forrasztás, szerelés és a funkcionális tesztelés. Ezen tevékenységek ugyan eltérőek, de a gyártás során egy technológia sort, vagy szigetet alkotnak.

Az általunk gyártott egységeket neves autógyárak (pl.: Mercedes, Ferrari, Ford, BMW, PSA, Lada, Volvo) részére szállítjuk. Az elmúlt időszakban cégünk versenyképességének köszönhetően a tulajdonos arról döntött, hogy az EU-ban jelentkező többlet megrendeléseket a szekszárdi üzemből elégíti ki úgy, hogy jelentősen bővíti gyártókapacitásokat.

Jelenleg az autóipar egy jelentős fejlődés előtt áll, melynek keretében egyre meghatározóbb lesz a járművekben az elektronikai rendszerek, csatlakozások részaránya és szerepe. Ezen tendenciákat érzékelve tervezzük jelenlegi beruházásunkat.  

A munkahelymegtartást eredményező beruházásunkkal tovább bővítjük meglévő korszerű gyártókapacitásainkat. A beruházás lehetőséget biztosít a gyártókapacitások és a termékválaszték bővítésére. A fejlesztés, amely alapvetően gyártóberendezések és opcióik beszerzését jelenti megközelítőleg 250.000.000 Ft nagyságú lesz. Főbb termékeink szenzor kábelek, knock-szenzorok, ABS kábelek, ülés, ajtó és tetőablak kábelek, melyeket az autóiparban alkalmaznak. Főbb vevőink a BOSCH, Continental, Valeo, stb.

A cégünkről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.prettl.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat:

Név: Christian Simon ügyvezető (Kovács Zsuzsanna témafelelős)

Tel/fax: +36 74 528 426; +36 74 416 689

Email: christian.simon@remove-this.prettl.com; zsuzsanna.kovacs@remove-this.prettl.hu